Com ho fem?

El dia del taller, formació o xerrada, és el dia més visible. Tot i que només és un pas més dins del nostre procés de treball. Altres passos com: establir objectius, acompanyar i donar un retorn, són igual d’importants i formen part d’aquest procés.

Creiem necessari visibilitzar i posar en valor el que és invisible o passa desapercebut, i per això et volem explicar tots els passos que donem al treballar.

El procés

Afinar objectius

Un cop seleccionat un taller/formació/cicle del catàleg es pot demanar específicament què es vol, llavors passem el pressupost i enviem una fitxa tècnica del taller/formació/cicle, ja que fem una proposta personalitzada per a cada demanda.

Estudiar el context

Cada taller/formació/cicle es pot adaptar a l’edat del públic, al context… i intentem fer-ho amb una perspectiva interseccional. La nostra política no és només la diversitat afectiva, sexual i de gènere, sinó també la classe social, la racialització, la gordofòbia… tot i que l’eix principal és la visibilitat i sensibilització del col·lectiu LGTB+. Entenem que en aquest col·lectiu hi ha persones de tot tipus, amb opressions i privilegis diferents. Partim de la visió que no existeix una opressió més gran que una altra, ja que es creuen entre sí i afecten de diferents formes a cada persona. Per això, cada proposta és individualitzada i estudiem el context abans de realitzar la demanda.

Realització

A partir d’ací, desenvolupem la proposta amb una metodologia de participació individual i grupal i dinamització. Creiem que si les persones no es treballen des d’una mateixa, no podran empatitzar amb les altres persones. Per això, la nostra forma de treballar parteix d’un repensament personal i col·lectiu amb activitats que facis pensar com estàs al món i de quina manera pots fer per a contribuir de forma sana i saludable. A cada activitat fem una combinació de teoria i pràctica mitjançant el debat, creant un espai sense jutges ni atacs directes. Totes les formes d’estar són benvingudes.

Revisió

En acabar l’activitat, enviem una avaluació explicant què ha passat i quines propostes es podrien seguir fent. Si es vol fer, al final realitzem una reunió personalitzada per revisar i donar un retorn de què ha semblat quant a coordinació, metodologia, dinàmiques… Sempre ens agrada fer-nos autocrítica i que entre totes fem créixer Filigrana.

Alguns Exemples

Dimecres, abril 24, 2019

Saps que el dia 17 de maig és el dia internacional contra la LGTB+fòbia?
Coneixes l'origen del dia per l'alliberament LGTB+?

Dilluns, maig 07, 2018

Oferim un espai per a donar i crear eines focalitzades a la realitat professional on s’impartirà el curs. També farem una pinzellada a la llei 11/2014 i com enfocar-la dede cara a les institucions.

Dilluns, maig 07, 2018

Taller d'autodefensa feminista dirigit a dones, bolleres i trans. Fet a Donosti.

Dilluns, maig 07, 2018

Taller fet a Donosti per donar a conèixer els 4 eixos del sistema (sexe, gènere, expressió de gènere i orientació sexual) i combatre la LGTBI+fòbia

Dissabte, abril 07, 2018

El cicle de gènere és una proposta amb perspectiva interseccional, en el qual cada divendres del mes de Febrer 2018 vam fer una activitat diferent. Va ser realitzat al poble de Callús a la província de Barcelona, comarca del Bages.