Perspectiva de gènere i diversitat sexo-afectiva per a profesionals

En aquesta formació amb perspectiva de gènere i diversitat sexual i afectiva. Oferim un espai per a donar i crear eines focalitzades a la realitat professional on s’impartirà el curs. També es crearan moments de dubtes i de debatre, els quals afavoreixen el qüestionament pedagògic i la implantació de les eines al lloc de treball.

Mitjançant les explicacions teòriques i dinàmiques amb la facilitació de grups amb treball de processos, la formació va ser participativa i resolutiva. El grup va poder tenir l’oportunitat de preguntar els dubtes, sentiments i compartir experiències de com ho farien i com ho fan. Es va crear un ambient de confiança i de creació d’eines. Es tractava de representar, de no jutjar i d’eixit amb una idea més ampla del gènere en el món laboral. Les persones van poder exposar les seues pors i estratègies.

L’objectiu primordial és poder oferir un espai de seguretat i confiança perquè les assistents puguin expressar els seus dubtes, sentiments i compartir experiències professionals. Tot i que es fan explicacions del sistema sexe-gènere binarista i patriarcal, també donem a conèixer noves formes d’identificar-se visibilitzant opressions i privilegis. Vam fer una pinzellada a la llei 11/2014, la qual va donar l’oportunitat de pensar accions de cara a les institucions. En cap moment ens vam oblidar del respecte i de donar la benvinguda a totes les veus que hi participaven.

La formació va ser molt bé valorada per les persones que van assistir i va haver-hi una gran diversitat de persones del molt sanitari, educatiu, lleure…